Новости

Македонија

70 камиони заглавени на граница, чекаат влез во Грција

70 товарни возила од ноќеска се заглавени на македонско-грчка граница, во меѓупросторот на граничниот премин Богородица и Евзони каде чекаат влез во Грција, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Од два часот ноќеска забранет е влез на тешки товарни возила во Грција поради лошите временски услови и состојбата на патиштата.

Од МВР информираат дека утринава остварен е контакт помеѓу раководител на смена на ПС за ГП и ГН Богородица  со раководител на смена на ГП Евзони во врска со застој при влез во Р.Грција за товарен сообраќај. Од страна на грчките полициски службеници добиено е известување дека од 02,00 часот, не им се дозволува на тешките товарни возила влез во Р.Грција поради лошите временски услови и состојбата на патиштата.

GOLD
To Top