Новости

Македонија

Табла со новото уставно име прво ќе биде поставена на ГП Богородица

Промената на името прво ќе почне на граничните премини, а потоа и на институциите меѓу кои први ќе бидат Владата, Собранието и министерствата.

Порталот „24 Инфо“ објави фотографија од таблата со новото уставно име, која веќе е на граничниот премин Богородица, но се уште не е поставена, а се очекува денеска да се постави.

За деновиве е најавено поставување табли и на сите гранични премини.

 

GOLD
To Top