Новости

Прилеп инфо

ВИДЕО: Нов документарец за култните „Мечкари“ од Прилеп

Традиционална маска која остана од времето на нашите древни предци. Мечкарите се традиција во Прилеп, Македонија. Тие ќе ни го покажат на светот начинот на кој нашите предци го виделе и моќното чувство кога сте под самата маска.

Автор на видеото е Горан Попоски.

GOLD
To Top