Новости

Прилеп инфо

Вонредна линија на јавниот превоз за празникот „Свети Никола“

Од ЈП за Просторни и урбанистички планови (ПУП) ги информираат граѓаните дека автобусите на јавниот градски превоз на ден 19.12.2017 години (вторник), по повод празникот „Свети Никола“ ќе сообраќаат по вонредна линија по следниот распоред:

Тргнување од хотелот Салида: во 06:30 часот, 07:00 часот, 07:15 часот и 07:30 часот.

Автобусите ќе сообраќаат до 12:00 часот, поточно додека има потреба. Потоа остануваат два автобуса што ќе сообраќаат на секој час, од хотелот Салида и тоа во: 12:30ч. и 13:30ч., односно 12:30ч., 13:30ч. и 14:30ч. од Нови гробишта.

Од ЈП за ПУП на сите граѓани од православна вероисповед им го честитаат верскиот празник “Свети Никола”, патрон на Прилеп.

Евротип
SNBROKER
To Top