Новости

Прилеп инфо

Градската болница во Прилеп го одбележа патрониот празник

По повод 76 години од смртта на народниот херој Борка Талески, раководството на прилепската болница, што го носи името на првоборецот,положи свежи цвеќиња и му оддаде почит пред спомен бистата што се наоѓа во болницата.

Делегација од градската болница „Борка Талески“ положи свежи цвеќиња и пред споменикот кај месноста Чашка, во чест на херојската смрт на Борка Талески и Лазо Филипоски Лавски.

GOLD
To Top