Новости

Прилеп инфо

Две возрасни лица се новозаболените во Прилеп

Две лица едно од машки, а друго од женски пол, на возраст од 73 и 74 години се новите случаи на корона во Прилеп. И двајцата биле во контакт со првите два потврдени случаи на Covid 19.

-„И двајцата се сместени на инфективното одделение во Општата болница Борка Талески во Прилеп. Во моментов се прават епидемиолошки анкети и се ставаат под здравствен надзор сите нивни контакти. Исто така и ќе бидат земени брисеви од сите нивни блиски контакти“, истакна Драгица Нииколоска, директор на Центар за јавно здравје Прилеп.

GOLD
To Top