Новости

Прилеп инфо

Кривични пријави за две лица од прилепско поради превезување на дрва без лиценца

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Прилеп поднесе кривична пријава против В.Р.Б.(41) од село Големо Радобил, прилепско за сторено кривично дело „кражба“ и против Н.К.(24) од село Бузалково, прилепско за сторени кривични дела “помагање” во врска со „кражба“ и кривично дело „прикривање“.

На 01.11.2018 година, второпријавениот го ангажирал првопријавениот да изврши превоз на бесправно исечени букови огревни дрва, за кои истиот набавил лажна испратница од ПШС „Црн Бор“. По ова, истиот ден во Прилеп, од страна на полициски службеници при преглед на товарно моторно возило „Мерцедес“, управувано од првопријавениот, биле пронајдени огревни дрва, за кои испратницата била несоодветно изготвена.

При тоа, од страна на полициските службеници било констатирано и дека второпријавениот не поседувал содветна лиценца за превоз на стока издадена од Министерството за транспорт и врски.

GOLD
To Top