Новости

Прилеп инфо

Прилепчанецот Јане Ченто дел од приведените за настаните во Собранието

Меѓу приведените за настаните од  Собранието на 27 април, приведен е и правнукот на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, Методија Андонов – Ченто.

Јане Ченто, инаку претседател на македонското патриотско здружение “Пере Тошев” бил приведен вчера утрото, а информацијата ја потврдија и од здружението на нивната Фејсбук фан страна.

Засега не е познато со какви мерки ќе се соочи во Кривичниот суд во Скопје.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Маркукуле

GOLD
To Top