Новости

Прилеп инфо

Фото од апсењето на правнукот на Ченто

Меѓу приведените за настаните од  Собранието на 27 април, приведен е и правнукот на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, Методија Андонов – Ченто.

Јане Ченто, инаку претседател на македонското патриотско здружение “Пере Тошев” беше приведен завчера.

 

GOLD
To Top