Новости

Прилеп инфо

Водата во с. Алинци и с. Подмол водата не е исправна за пиење

Општина Прилеп ги известува граѓаните дека водата од мерното место с.Подмол – двор, одговара на испитаните параметри, но не е безбедна од дополнително загадување заради отсуство на резидуален хлор.

Исто така водата од локалниот водовод во с.Алинци не е технички исправна за пиење. До обезбедување на здравствено исправна вода, водата за пиење од локалниот водовод во с.Алинци треба да се преврива во времетраење од 10 минути.

Евротип
Евротип
To Top