Новости

Прилеп инфо

Во Прилеп 12 оздравени лица, а едно лице новозаболено од Ковид 19

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 1 јуни:

Во општина Прилеп денеска има еден новозаболен од коронавирус, а 12 пациенти оздравеле од заразната болест;

На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 6 лица позитивни на коронавирус.

Досега вкупно се регистрирани 212 лица заразени со КОВИД-19. Бројот на активни случаи во моментов изнесува 30, од кои 12 се наоѓаат на болничко, а 18 лица на домашно лекување

Ве информираме дека резултатите од направениот скрининг на вработените во детските градинки, ќе ви бидат доставени заедно со утрешниот извештај.

GOLD
To Top