Новости

Прилеп инфо

Во тек е вакцинацијата на здравствените работници од прилепската болница – активиран уште еден ковид-оддел

Во тек е вакцинацијата на здравствените работници од прилепската болница кои деновиве одат на пунктот за вакцинирање во Скопје.

Според директорот на прилепската болница Драган Богојески од утре ќе заврши примањето на првата доза вакцина против Ковид-19, а болницата им обезбедила превоз за патувањето во Скопје.

-Беа пријавени околу 230 здравствени работници од болницата. Но, за секого посебно мораше повторно да биде направена анкета со нив, дали сакаат и се во можност даја примат вакцината, и од тој број 230, конечно се вакцинираат околу 150 здравствени работници од болницата. Почна во петокот. денеска е вакцинирана една голема група, околу 50-ина. Упште толклу ќе се вакцинират и утре кога ќе заврши нивната вакцинација. Болницата им обезбеди превоз и се вакцинираат на пунктот во модуларната болница во кругот на Инфективната клиника. Јас се вакцинарав меѓу рпвите, во петокот. Немам никави проблеми, ниту симптоми и пораката е дека здравствените работници вака ќе се заштитат. Оваа е бројката на медицински персонал кој се вакцинира, зашто голем дел го прележаа вирусот и треба време да помине од периодот на заздравување. Во болницата се околу 500 вработени, објаснува Богојески.

GOLD
To Top