Новости

Прилеп инфо

Градоначалникот Јовчески  одржа работен состанок за функционирање на зимската служба

Градоначалникот на Општина Прилеп, Борче Јовчески работниот ден го започна со состанок со фирмата ДОО Изофас, задолжена за зимско одржување, со надзорниот орган од ЈП за ПУП и со вработените во Општината.  На средбата беа распределени задачите за поефикасно организирање и функционирање на зимската служба за претстојниот период.

На состанокот од страна на фирмата задолжена за зимско одржување беше истакнато дека набавени се потребните колични на сол и ризла, а подготвена е и соодветната механизација.

Ова во согласност со Оперативната програма за организирање и функционирање на зимската служба на подрачјето од Општина Прилеп за сезоната 2021/2022 година.

Евротип
Евротип
To Top