Новости

Прилеп инфо

Денес едно новозаболено лице во Прилеп, оздравеле 3 лица

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 10-ти август:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има еден случај на заболен од коронавирус, а 3 лица оздравеле од заразната болест;

Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 41. Од нив, 28 лица се наоѓаат на домашно, а 13 на болничко лекување;

Вкупниот број на заболени од вирусот од почетокот на пандемијата изнесува 345;

Во изолација и самоизолација се наоѓаат 50 лица.

GOLD
To Top