Новости

Прилеп инфо

Денес едно новозаболено лице во Прилеп, 4 лица оздравеле

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник 11-ти август:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има еден нов случај на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 4 лица;

Бројот на активни случаи изнесува 38, од кои 25 се наоѓаат на домашно, а 13 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 51 лице;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 346.

GOLD
To Top