Новости

Прилеп инфо

Денес едно новозаболено лице во Прилеп, три лица се оздравени

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток 13-ти август:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има еден нов случај на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 3 лица;

Бројот на активни случаи изнесува 33, од кои 23 се наоѓаат на домашно, а 10 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 39 лица;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 348.

GOLD
To Top