Новости

Прилеп инфо

Денес 3 новозаболени лица во Прилеп, 3 лица оздравеле

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 28 септември:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 3 нови случаи на коронавирус, а 3 лица оздравеле од заразната болест;

Бројот на активни случаи изнесува 128, од кои 98 се наоѓаат на домашно, а 30 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 271 лице;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 669.

GOLD
To Top