Новости

Прилеп инфо

Денес 3 новозаболени лица во Прилеп, 8 лица оздравеле

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда 5 август:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 3 нови случаи на коронавирус, а 8 лица оздравеле од заразната болест;

Бројот на активни случаи изнесува 46, од кои 32 се наоѓаат на домашно, а 14 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 45 лица;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 336.

GOLD
To Top