Новости

Прилеп инфо

Денес 4 новозаволени лица во Прилеп, 8 лица оздравени

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток 17-ти септември:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 4 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 8 лица;

Бројот на активни случаи изнесува 116, од кои 97 се наоѓаат на домашно, а 19 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 177 лица;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 578.

GOLD
To Top