Новости

Прилеп инфо

Неделен извештај за Прилеп: 198 нови случаи за една недела, 306 активни случаи

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 08 до 14 февруари 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 08 до 14 февруари 2021 година, во општина Прилеп имало 198 нови случаи на Ковид-19;

Од последици на коронавирусот починале 4 лица;
Бројот на активни случаи изнесува 306;
31 лице се наоѓаат на болничко, 251 на домашно лекување, а 24 се лекуваат во дневната болница;
Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 224 лица;
Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 4.842.
Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 243 лицa.
GOLD
To Top