Новости

Прилеп инфо

Неделен извештај за Прилеп: 84 нови случаи на Ковид – 19 за една недела, 5 лица починале

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 11 до 17 јануари 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 11 до 17 јануари 2021 година, во општина Прилеп имало 84 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 5 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 301; 41 лица се наоѓаат на болничко, 227 на домашно лекување, а 33 се лекуваат во дневната болница; на кислородна поддршка се наоѓаат 29 пациенти;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 355 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 4.467;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 225 лицa.
GOLD
To Top