Новости

Прилеп инфо

Починала 35 – годишна родилка во прилепската болница

На 10 јануари почина 35 годишна родилка од Црнилиште,  во прилепската градска болница „Борка Талески„ – Прилеп.  Жената била донесена со породилни болки и било интервенирано во гинеколошкото оделение во Прилеп утрото околу 4 ,оо часот , но по породувањето на здраво дете , таа  починала и покрај напорите на лекарите да ја вратат во живот. Но,по починувањето  не е направена обукција на телото, па денеска е направена обдукција на лице место, бидејќи прилепското Основно јавно обвинителство денеска издаде наредба за ексхумација на телото на 35-годишна родилка од селото Црнилиште.

Според основната јавна обвинителка Маријана Илиеска обдукцијата е на лице место за да се избегнат тензии.

-За да нема отпор и тензии меѓу населението на селото Црнилиште екипата од судска медицина од Скопје, две лекарки и обдуцентот, направија обдукција на лице место. Обвинителството реагираше по допрен глас, изјави Илиеска.

На жената ова и било трета рожба. Мајката имала уште две деца, едно на 7 годишна возрст и друго на 10 годишна возраст.

Нејзините најблиски, по смртта на родилката го подигнале телото од болницата и не дозволиле да се изврши обдукција, при што, не се познати причините за настанувањето на смртта, неофицијална дознаваме  од членови на најблиското семејството на починатата родилка.

Прилепското основно јавно обвинителство ќе го чека наодот од обдукцијата на родилката.

Евротип
SNBROKER
To Top