Новости

Прилеп инфо

Шест нови случаи во Прилеп – бројот на активни случаи изнесува 43

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток 2 јули:

Денеска во општина Прилеп има 6 случаи на коронавирус. Од Центарот за јавно здравје – Прилеп информираат дека станува збор за контакти на веќе потврдени позитивни случаи, од познати кластери;

Бројот на активни случаи изнесува 43, од кои 34 се наоаѓаат на домашно, а 9 на болничко лекување;

На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 8 лица позитивни на коронавирус;

Во самоизолација се наоѓаат 113 лица.

GOLD
To Top