Новости

Прилеп инфо

12 новозаболени лица, а 6 лица оздраврле во Прилеп

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток 3 септември:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 12 нови случаи на коронавирус, а 6 лица оздравеле од заразната болест;

Бројот на активни случаи изнесува 131, од кои 106 се наоѓаат на домашно, а 25 на болничко лекување;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 498.

GOLD
To Top