Новости

Прилеп инфо

15 новозаболени лица во Прилеп, 10 оздравеле

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник, 6-ти октомври:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 15 нови случаи на коронавирус, а 10 лица оздравеле од заразната болест;

Бројот на активни случаи изнесува 143, од кои 112 се наоѓаат на домашно, а 31 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 224 лица;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 737.

GOLD
To Top