Новости

Прилеп инфо

25 новозаболени лица во Прилеп – потврден случај и во основно училиште, 20 деца во самоизолација

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток,15-ти октомври:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 25 нови случаи на коронавирус, а 14 лица оздравеле од заразната болест;

Бројот на активни случаи изнесува 191, од кои 155 се наоѓаат на домашно, а 36 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 420 лица;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 864.

После потврден случај на наставничка инфицирана со коронавирус во едно од основните училишта во Општина Прилеп, постапено е согласно протоколите за работа во основните училишта. Со решение од Државниот санитарен и здравствен инспекторат, наставничката и 20 ученици од второ одделение од прилепското основно училиште, ставени се во самоизолација во траење од 14 денови.

GOLD
To Top