Новости

Прилеп инфо

4 новозаболени лица од Ковид 19 во Прилеп – 2 лица оздравени, активни се 45 случаи

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 4 случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест. По еден случај на новозаболен од КОВИД-19 е регистриран во општините Крушево и Македонски Брод;

Бројот на активни случаи изнесува 45, од кои 38 се наоаѓаат на домашно, а 7 на болничко лекување;

На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 7 лица позитивни на коронавирус;

GOLD
To Top