Новости

Прилеп инфо

5 новозаболени лица од Ковид 19 во Прилеп – активни се 53 случаи

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, недела 5-ти јули:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 5 случаи на новозаболени од коронавирус;

Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 53. Од нив, 43 лица се наоѓаат на домашно, а 10 на болничко лекување.

На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 7 пациенти позитивни на коронавирус.

GOLD
To Top