Новости

Прилеп инфо

6 нови случаи во Прилеп, 5 лица оздравеле

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, сабота 26-ти септември:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 6 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 5 лица;

Бројот на активни случаи изнесува 123, од кои 94 се наоѓаат на домашно, а 29 на болничко лекување;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 659.

GOLD
To Top