Новости

Прилеп инфо

7 новозаболени лица во Прилеп за една недела, нема починати лица

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 14 до 21 јуни 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата.

Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 14 до 21 јуни, во општина Прилеп имало 7 новозаболени од коронавирус;
Нема починати од последици на коронавирусот;

Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 24, од кои едно лице се наоѓа на болничко лекување;
Вкупниот број на заразени од вирусот изнесува 8.326;

Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 426 лица.

Евротип
Евротип
To Top