Новости

Прилеп инфо

8 нови случаи за една недела во Прилеп, 20 активни случаи

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 7 до 13 јуни 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 7 до 13 јуни 2021 година, во општина Прилеп имало 8 нови случаи на Ковид-19;
Нема случаи на починати од коронавирус;
Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 20; во болнички услови се лекуваат 3 лица, а на домашно лекување се наоѓаат 17 лица;
Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.319;
Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 426 лицa.

GOLD
To Top