Новости

Прилеп инфо

9 активни случаи на Ковид-19 во Прилеп, 2 лица хоспитализирани

Од Центарот за јавно здравје информираат дека заклучно со вчерашниот ден, вторник 27 јули, во општина Прилеп има 9 случаи на Ковид-19;
На домашно лекување се наоѓаат 7 лица, а две лица се хоспитализирани;
Нема починати од последици на коронавирус;
Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.336;
Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 426 лицa.

СН Брокер
To Top