Новости

Прилеп инфо

9 новозаболени лица во Прилеп, 11 оздравени

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок 25-ти септември:

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 9 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 11 лица;

Бројот на активни случаи изнесува 123, од кои 95 се наоѓаат на домашно, а 28 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 240 лица;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 653.

GOLD
To Top