Новости

Регион

Пожар во атарот на село Ивени, интервенира ШС Кајмакчалан – Битола

Фото: илустрација

Пожар кај м.в.Чуки, с.Брник, општина Новаци со кој е зафатена сува трева и дабова шума. Интервенирале вработени во ШС Кајмакчалан – Битола, по што пожарот е изгаснат во овој дел, но дел од истиот е префрлен во атарот на с.Ивени, информираат од Центарот за управување со кризи.
Во текот на денешниот ден повторно ќе интервенираат вработени во ШС Кајмакчалан – Битола.

GOLD
To Top