Новости

Регион

Пронашол неиспукана граната при орање на нива во Бучин

На 11.07.2018 година  во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи  Битола,  А.С. (39) од с.Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска  граната 75 мм од Првата светска војна  која од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка.   

GOLD
To Top