Новости

Регион

Седми „Велигденски Собир“ во село Трновци

“Велигденски Собир” по седми пат се одржува традиционално во ПОУ “Кочо Рацин” с.Трновци под мотото “Народни приказни и хумористични песни”
Присутни над 80 ученици од општините Могила,Битола,Прилеп,Крушево и Кривогаштани.
Општина Могила ги подржува овие настани и е пример за тоа како се гради соживот и како еднаквите можности отвораат заедничка иднина.

 

GOLD
To Top