Новости

Регион

Градоначалникот на Новаци, Љубе Кузманоски позитивен на Ковид 19

Градоначалникот на Новаци, Љубе Кузманоски утрово објави на Фејсбук дека е позитивен на Ковид 19.

„Би сакал да Ве информирам дека и покрај строгото почитување на мерките коишто ги превземам за моја лична и заштита на луѓето околу мене од почетокот на пандемијата, вчера добив позитивен резултат за Ковид 19. Клиничката слика ми е добра, со благи симптоми на кашлица и веќе сум во домашна самоизолација. Сите службени обврски и работни активности ќе ги извршувам од дома. Почитувајте ги препораките и мерките пропишани од Министерството за здравство и Владата, бидејќи само на тој начин ќе се заштите вие, вашите најблиски но и целото опкружување. Чувајте се! Со почит, Љубе Кузманоски градоначалник на Општина Новаци“, напиша Кузманоски.

Евротип
SNBROKER
To Top