Новости

Регион

Почина претседателот на РК Преспа од коронавирус, за него се бараше крвна плазма

Голем број пријатели и соработници на социјалните мрежи се збогуваат со 40-годишниот Илче Котевски од Ресен кој ја загуби борбата со Ковид 19 и вчера почина во болницата „8 Септември во Скопје“. За него се бараше крвна плазма, а докторот Мирослав Бошковски од Куманово пред неколку дена донираше крвна плазма. Од РК Преспа се збогуваа со него.

Последен поздрав до него соопштувајќи ја тажната вест испратија и од ресторанот „Две лири“ од Ресен каде што работеше Илче.

GOLD
To Top