Новости

Свет

Аудио снимка од летот на Брајант: Пилотот предупреден дека лета прениско

Полицијата потврди дека истрагата сè уште трае, но сите се сомневаат дека маглата е главната причина. Полицијата потврди дека ги слетале сите нивни хеликоптери во неделата наутро, бидејќи маглата е премногу опасна за летање.

Но, хеликоптерот во кој се наоѓаше Коби и неговата ќерка полетал и покрај предупредувањето. Американскиот ТМЗ објави и аудио снимка помеѓу контролната кула и пилотот на хеликоптерот на Коби.

Пилотот немал добар преглед заради маглата и побарал помош. На снимките е прикажана контролната кула во која се вели дека хеликоптерот кружел 15 минути и дека тие барале некој начин за излез од оваа ситуација.

Сепак, американските медиуми пренесуваат дека пилотот направил голема грешка момент пред несреќата. Тој отиде премногу ниско и покрај предупредувањето од контролната кула и се упати кон планинската област и набргу потоа се сруши планината.

GOLD
To Top