Новости

Свет

ВИДЕО: Дожд од живи риби, уништени патишта: Како изгледа Малта по силната бура?

Силна бура на Малта предизвика силни ветрови и огромни бранови заради што почнале да летаат риби низ брегот на островот.

Катастрофалната бура која ја погоди Малта предизвика огромни штети на патиштата покрај брегот на Медитеранскиот остров, а постои и предупредување за висока закана по живот и имот.

https://www.facebook.com/LovinMalta/videos/1706276182806463/?t=0

Од метеоролошкиот завод велат дека ваква бура, Малта нема доживеано од 1982 година, а последиците од невремето се уништени имоти, патишта, расфрлани отпадоци и лични предмети насекаде,  бројни сообраќајни несреќи, крави кои шетаат по улица и риби насекаде.

https://www.facebook.com/LovinMalta/videos/1706276182806463/?t=0

GOLD
To Top