Новости

Свет

(Видео) Кинезите срушија 36 солитери за само 20 секунди

Кинезите го снимија моментот на рушење на вкупно 36 високи згради во градот Женгжоу во провинцијата Хенан, кои беа дигнати во воздух со помош на повеќе од два и половина тони динамит.

Некогаш најголемото „урано село“ во тој град, исчезна во облакот од прашина за само 20 секунди.

Видеото на Јутјуб го објави “New China”.

Демолирањето на една цела градска општина е најголемиот проект од тој вид во Кина, а се надеваат дека благодарение на тоа ќе вдахнат нов живот во тој дел од Женгжоу.

 

СН Брокер
To Top