Новости

Свет

Во Украина пратениците ќе бидат без имунитет

Од први јануари идната година ќе биде можно кривично да бидат гонети пратенците во Украина без согласност од парламентот.

Комисијата за правна политика на парламентот даде зелено светло за укинување на имунитетот на пратениците. Овој нацрт закон го поднесе претседателот на Украина Володомир Зеленски како итен предлог за измени во Уставот.

Евротип
SNBROKER
To Top