Новости

Свет

Десетте најбезбедни земји во случај на Трета светска војна

Поминаа 73 години од последната војна во која беше инволвиран целиот свет и тој конфликт однесе милиони човечки жртви и ги уништи животите на уште милиони други кои преживеаја, но претрпеа загуби и трауми, додека одредени држави доживеаја целосен колапс на стопанството.

Политичките и воените аналитичари предупредуваат дека прашањето околу избивање на Трета светска војна не се сведува веќе на „дали“, туку „кога“ ќе се случи, со оглед на зголеменото ниво на наоружување, терористички закани и популаризација на екстремистичките движења низ светот.

Ова се десетте земји кои би останале „оази на мирот“ и релативно недопрени од следниот светски конфликт, а зошто е тоа така, видете во видеото.

GOLD
To Top