Новости

Свет

Израелците развиваат лек за рак

Израелски научници тврдат дека следната година би имале конкретен резултат од испитување на веќе  пронајден лек за рак.

Новиот лек за рак се развива во компанијата „Аселерејтед Еволушн Биотехнолоџис“,

Лекот е наречен „Мутато“ и ќе користи комбинација од пептиди чија мета е ракот и токсини кои ќе ги убиваат клетките на ракот.

Лекувањето ќе биде персонализирано и на пациентите ќе им се дава специфичен коктел од лекови.

GOLD
To Top