Новости

Свет

На Земјата и се заканува огромен астероид

Во наредните 10 години Земјата ќе ја погоди огромен астероид , кој може да предизвика разорни последици за живиот свет.

Астероидот ,, 99942 Apophis”  е широк 340 метри и ќе помине на околу 30 000 километри покрај Земјата. Астероидот ќе се движи со брзина од 40 000 км/час , па ќе биде видлив од Земјата.

Научниците сметаат дека е потребно да се смени траекторијата на астероидот , а во врска со опасноста се огласи и милијардерот Илон Маск.

Сопственикот на Space-X објави и статија на Твитер нарекувајќи го овој астероид ,,Господ на хаосот”. Маск напиша дека не се плаши толку од овој астероид , туку од опасноста дека некој голем камен ќе се забие во Земјата , а ние немаме одбрана.

GOLD
To Top