Новости

Свет

Ова е ново изненадување од Германија

Невработеноста во Германија во мај за прв пат пораснала по две години.

Стапката на невработеност се зголемила на 5%.

Во мај за 60.000 се зголемил бројот на невработени на 2,27 милиони луѓе.  

Се предвидуваше пад на бројот на невработени за 8.000.

Успорувањето на економскиот раст придонесе да се зголеми бројот на невработени во земјата. Потребата за работници полека почнува да слабее.

GOLD
To Top