Новости

Свет

Одложeни повеќе од 40 летови на аеродромите во Москва поради снег

Повеќе од 40 летови беа одложени на аеродромите „Внуково“, „Домодедово“ и „Шереметјево“ во Моска поради обилниот снег.

Метеоролозите во текот на ноќта најавија снежни врнежи во регионот на Москва.

Се прогнозира дека температурите во рускиот главен град ќе достигнат до минус 12 степени Целзиусови.

Веќе подолго време се случува поради лошото време да бидат откажани многу летови.

Евротип
Евротип
To Top