Новости

Свет

Како изгледаше парадата на Победата во Москва?

Традицонално со голема воена парада Русија го одбележа 9 мај Денот на победата над Фашизмот во Втора Светска војна. Оваа година претседателот Путин не покани странски претставници.

Од Црвениот плоштад во Москва Путин ја повика меѓуанродната заедница на создавање на единствен механизам за безбедност во борбата против тероризмот, неонацизмот и екстремизмот.

 

Евротип
SNBROKER
To Top