Новости

Свет

Половина метар снег на швајцарските Алпи

Швајцарските Алпи се целосно прекриени со снег. Длабочината на снежната покривка на некои места се искачи и до 50 сантиметри. Областа Готард Пас е најстудена и со пообилни врнежи. Температурите паднаа до -16 степени Целзиусови, а се очекува тие и понатаму да се спуштаат.

GOLD
To Top