Новости

Свет

Почна најголемиот штрајк во историјата на „Рајанер“

Пилотите на најголемиот европски нускобуџетен авионски превозник Рајанер почнаа денеска најголем штрајк во историјата на компанијата.

Речиси 400 летови на Рајанер се откажани.

Штрајкот би требало да трае 24 часа. Во штрајкот учествуваат пилоти на таа компанија од Ирска, Германија, Белгија, Шведска и Холандија.

Со прекинот на работата се погодени 55.000 патници, најмногу во Германија, 42.000.

Пилотите бараат нови договори со поголема плата и подобри работни услови.

GOLD
GoldSlot
To Top